KOMMUNIKÉ FRÅN NEW SCIENCE ÅRSSTÄMMA

På bolagsstämman beslutades bl a följande.

Fastställdes resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen avseende räkenskapsåret 2006-05-01--2007-04-30.

I enlighet med styrelsen och verkställande direktörens förslag beslöts att bolagets förlust om 4.922.134 kr skulle avräknas mot reservfonden.

Styrelsens ledamöter och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för förvaltningen av bolagets angelägenheter avseende räkenskapsåret 2006-05-01--2007-04-30.

För tiden intill utgången av nästa årsstämma beslöts att arvode skulle utgå med 175.000 kr till styrelsens ordförande och med 70.000 kr till var och en av övriga styrelseledamöter. Vidare beslöts att arvodet till revisorn skulle utgå enligt godkänd räkning.

Beslöts att antalet på årsstämman valda styrelseledamöter skulle vara fem ordinarie ledamöter och inga suppleanter. Vid härefter företagna val omvaldes Ingemar Kihlström, Bengt Gerdin och Åsa Hedin samt nyvaldes Bengt Julander och Karl Tobieson.

Beslöts att bolaget skulle ha ett registrerat revisionsbolag. Härefter nyvaldes revisionsbolaget Ernst & Young med auktoriserade revisorn Magnus Fagerstedt som huvudansvarig revisor.

Ny bolagsordning antogs innebärande att bolagets firma ändras till MedCap AB (publ).

Dessutom informerade bolagets VD om det arbete som pågår för att särskilja forsknings-bolagen från de rörelsedrivande bolagen. Styrelsen räknar med att återkomma före årsskiftet med ett förslag på hur detta kan ske på ett för aktieägarna optimalt sätt.