Verkställande direktören i MedCap AB avslutar sitt uppdrag i MedCap.

Sverker Littorin har varit verksam som VD i MedCap sedan december 2005 och omvandlat bolaget från ett venture capital företag, som enbart var minoritetsdelägare i mycket tidiga forsknings- och utvecklingsbolag, till ett private equity bolag inom life science som har gått in som 100% ägare i ett antal f d familjebolag.

Under denna period har koncernen uppvisat en stark försäljnings –och resultatutveckling och gått från tre anställda till idag etthundra sjutton. Resultatet från de rörelsedrivande bolagen har utvecklats positivt, medan koncernens resultat pressats av relativt stora nedskrivningar främst i forskningsportföljen under den andra halvan av det senaste räkenskapsåret. f

-Jag har varit med i bolaget sedan april 2004, först i styrelsen som ordförande och sedan som VD då jag tillträdde i december 2005. Bolaget befann sig då i ett ganska prekärt läge utan VD och utan några finansiella resurser. Jag har nu tillsammans med styrelsen och då främst styrelseordföranden Ingemar Kihlström omvandlat bolaget och vänt resultatet till positiva siffror. Finner därför nu läget vara naturligt att lämna MedCap och låta nya krafter utveckla företaget vidare från den relativt nya plattformen.

Sverker Littorin kommer under hösten att arbeta med interimsuppdrag och styrelseuppdrag, bland det senare som styrelseordförande i utbildningsföretaget Medlearn AB och som styrelseordförande i FarmCap East AB som bygger upp ett lantbruksföretag i Ryssland.

Som t.f. VD tillträder civilingenjör Karl Tobieson, som idag sitter i styrelserna för MedCap, dotterbolagen GEWA och IM Medico och f n arbetar med corporate finance frågor i ett av honom delägt konsult -och corporate finance företag. Företaget Tobieson & Svennevall AB har bland annat de senaste 1,5 åren ansvarat för driften och utvecklingen av en del av MedCaps forsknings - och utvecklingsföretag.

- Medcap fortsätter nu omvandlingen till att bli ett renodlat private equity bolag. Medcap har en bra plattform att arbeta från med stort förvärvsutrymme i nuvarande balansräkning och bra kassaflöden från rörelsedrivande bolagen. Min bedömning är att den kommande 24 månadersperioden kommer att erbjuda många intressanta förvärvsmöjligheter till attraktiva prisnivåer, säger Karl Tobieson, tf VD Medcap.

För mer information, kontakta:

Karl Tobieson, t.f. verkställande direktör,
Telefon +46 8 34 71 10, mobil +46 709 35 85 74,
e-post karl@tos.se

Ingemar Kihlström, styrelseordförande
Mobil +46 733 821 102
e-post ingemar.kihlstrom@medcap.se