Erland Pontusson ny koncernchef i Abilia

Styrelsen i MedCap AB (publ)s dotterbolag Abilia Sverige Holding AB har rekryterat Erland Pontusson som ny koncernchef. Erland kommer närmast från rollen som Försäljningschef i Sverige för Fujitsu som i Sverige omsätter cirka 3 miljarder med 1 200 anställda.  Tidigare i sin karriär har Erland varit med och byggt upp och omvandlat bland annat LIC Ortopedi som VD och KEBO Lab som VD och Nordenchef.  

”Det är med stor glädje jag kan presentera Erland Pontusson som ny koncernchef i Abilia. Erland har lång och framgångsrik erfarenhet av att driva nordiska organisationer genom förändringsprocesser och till ökad tillväxt på internationella marknader. Vidare har Erland ett stort kommersiellt driv, bred ledarerfarenhet och präglas starkt av affärsmannaskap vilket borgar för att vi fortsatt skall kunna ha ett bra tempo i vidare utvecklingen av Abilia.” säger Karl Tobieson, VD MedCap och koncernchef Abilia.

”Det skall bli riktigt spännande att få verka i Abilia. Abilia har en otroligt fin historia och har varit med och format branschen till det den är idag. Abilia har stor potential att växa från sin starka och solida plattform med stark närvaro i Norden, erfaren och kunnig personal, starka varumärken samt en bred och väl positionerad produktportfölj. Min egen erfarenhet från health care, kommersialisering och med mitt fokus på försäljning, ledarskap och affärsutveckling hoppas jag kunna bidra till Abilias fortsatta tillväxt ” säger Erland Pontusson, tillträdande koncernchef i Abilia.

Erland Pontusson tillträde tjänsten senast den 9 februari 2011. Karl Tobieson kommer fortsatt inneha rollen som styrelseordförande i Abilia och kommer fortsatt fokusera än mer på vidareutvecklingen av MedCap AB.

Karl Tobieson, verkställande direktör, Telefon 46 8 34 71 10, mobil 46 709 35 85 74, e-post karl.tobieson@medcap.se

MedCap är ett marknadsnoterat private equity-bolag med investeringsfokus inom Life Science. Affärsidén är att över tiden skapa högsta möjliga avkastning genom att investera i, utveckla och avyttra företrädesvis onoterade bolag. MedCap erbjuder en investeringsmöjlighet inom onoterade life science bolag för marknadens aktörer. MedCap handlas under symbolen MCAP på First North Premier som drivs av NASDAQ OMX. Mer information finns att läsa på hemsidan www.medcap.se. Certified Adviser är Remium, www.remium.se.